Logo Regio Logo UE Fondul European Dezvoltare Regionala Logo Guvernul Romaniei Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Logo Instrumente Structurale 2007-2013

Evenimente & Activități recreaționale

Sezonul  de iarnă 2020

Zilele Municipiului Lupeni, 2019

Cetățenii municipiului Lupeni, locuitorii Văii Jiului și turiștii aflați la Straja sau în alte stațiuni din zonă sunt așteptați în perioada 12 – 14 IULIE 2019 în Parcul Bărbăteni pentru a petrece câteva ore de distracție pe cinste, într-o serie de spectacole de excepție, cu ocazia unei noi ediții a Zilelor Municipiului LUPENI.

Nedeia Sânzienelor

Luni, 24 IUNIE 2019, începând cu ora 12, în Stațiunea STRAJA are loc NEDEIA SÂNZIENELOR.
Telegondola va funcționa pe toată durata evenimentului.

În staţiunea montană STRAJA (Lupeni, jud. Hunedoara) se organizează, în fiecare an, la data de 24 iunie, Nedeia Sânzienelor, sărbătoare legată de cultul recoltei, al vegetaţiei şi al fecundităţii. Este o nedeie câmpenească, una dintre cele mai frumoase datini păstrate în această zonă a ţării. Pe timpuri, localnicii din cătunele de munte ale Văii Jiului îşi dădeau întâlnire pe coama muntelui cu fraţii lor din Gorj.

Atracţia sărbătorii o reprezintă concursul de cai, în cadrul căruia călăreţii trebuie să poarte, în mod obligatoriu, straie populare româneşti autentice. Conform unei tradiţii de sute de ani, flăcăii din cătunele de munte, proprietari de turme de oi, se întrec pe un traseu greoi, în munţi, călare pe cei mai de seamă armăsari, făcând faţă cu brio provocărilor impuse de traseu.

Carnavalul Zăpezii

Sâmbătă, 9 MARTIE 2019, în stațiunea turistică STRAJA are loc ,,Carnavalul Zăpezii” – o petrecere cu muzică și multă distracție. Cei care vin la schi costumați cât mai haios beneficiază de reducere la transportul pe cablu, diplome și premii.

   

Turneul național WINTER TOUR

Într-un turneu național care străbate cele mai cunoscute stațiuni turistice de iarnă din România, în sezonul de schi 2019 Winter Tour ajunge în fiecare weekend pe altă pârtie din țara noastră.

În weekendul 9-10 februarie,  Caravana Winter Tour îi așteaptă pe schiori la serbările zăpezii, pe pârtia Constantinescu de la STRAJA, cu multe concursuri, premii, distracție, DJ, snowboard & ski testing skills.

Sezonul de iarnă 2019

Festivalul Oamenilor de Zăpadă 2019

În perioada 4 – 9 februarie 2019, în stațiunea montană STRAJA din Lupeni-HD se desfășoară o nouă ediție a „Festivalului Oamenilor de Zăpadă”.
Participanţii au la dispoziţie aproape o săptămână pentru a realiza cei mai frumoși oameni de zăpadă. Concursul este pentru toți cei interesați, de la mic la mare. Sâmbătă, 9 februarie, este ziua jurizării și a premierii celor mai reușite creații.

,,Sunete de Munte”

Festivalul „Sunete De Munte” este un concept inovativ de petreceri cu muzică electronică la cota 1400m, în stațiunea montană STRAJA-Lupeni,HD. În cadrul festivalului, numeroși DJ fac ca munții Vîlcanului să răsune în ritmurile muzicii tinerei generații, atrăgând din ce în ce mai mulți participanți.

Ediția I : 2-4 martie 2018

Ediția a II-a : 25 ianuarie 2019

Ediția a III-a : 1-2 martie 2019

   

Descoperă Straja vara!

   

Prin programul Descoperă Straja vara! oferim turiștilor noștri următoarele servicii:
– ghid montan pentru trasee turistice
– orientare turistica
– lectii de supravietuire
– campare
– foc de tabara
– alpinism
– tiroliana
Singura conditie pentru a beneficia de aceste servicii gratuit este sa va cazati la una din unitatile de mai jos:
Alpin, Atlas, Casa Bradul, Daiana, Edelweiss, Fratii Jderi, La Hudacu, Mara, Mdm, La Mosu, Montana, Negrele, Orizont, Pegas, Platoul Soarelui, Tahoe, Teo, Tiffani, Turist, Vacanta, Victoria.

Date de contact:
Telefon: 0724.887.293
Email: office@platoulsoarelui.ro

TIMP  LIBER  – DISTRACȚIE & RELAXARE  ÎN  PARC

În LUPENI, unul dintre parcurile cele mai căutate de localnici s-a transformat total după implementarea de către municipalitate a unui amplu program de reabilitare şi modernizare.

  

În urma consultării cu o echipă de specialiști s-a găsit cea mai bună idee arhitecturală peisagistică în aşa fel încât parcul să răspundă cerinţelor mai multor categorii de persoane: copii, tineri şi persoane vârstnice. Şi, după câteva luni de lucrări, parcul şi-a schimbat complet înfăţişarea.

Foarte frecventat de toţi locuitorii urbei, de la mic la mare, parcul a fost reconfigurat, devenind un adevărat spaţiu public multifuncțional.

Parcul este împărţit în mai multe zone. În centru, este piaţeta unde se pot organiza de acum diferite evenimente, atât în timpul sărbătorilor de iarnă cât şi în timpul verii. Tinerii au posibilitatea să se dea cu bicicletele, cu rolele, cu trotinetele etc.

Foişorul este preferat de persoanele vârstnice, fiind locul unde se încing adevărate campionate de şah, rummy sau cărţi.

Copiii au şi ei o zonă de joacă care dispune de leagăne, plase de căţărat, topogane şi nisip, unde cei mai mici dintre ei îşi pot demonstra imaginaţia ridicând castele şi diferite figurine, toată joaca copiilor făcându-se sub supravegherea vigilentă a bunicilor şi părinţilor.

Parcul dispune de pergole din lemn care vor fi „îmbrăcate” cu timpul de trandafiri căţărători şi alte plante care vor forma o „boltă” și vor ţine umbră şi răcoare.

Conform proiectului implementat, au fost refăcute aleile pietonale și filigoria, s-au montat noi bănci, mobilier urban modern și echipamente de joacă pentru copii și a fost modernizat sistemul de iluminat care oferă seara o imagine feerică.

    

Așa cum se poate vedea din imaginile surprinse din dronă, parcul arată spectaculos.

Excursii în județul Hunedoara și în împrejurimi:

1. Petrosani / Straja – Cheile Jietului – Lacul Vidra – Transalpina – Statiunea Ranca – Pestera muierii – ansamblul Brancusi Tg-jiu – Defileul Jiului – Manastirea Lainici;

2. Petrosani / Straja – Pestera Bolii – Cheile Banitei – Baraj Gura Apelor – Parcul National Retezat – Poiana Pelegii – Lacul Bucura;

3. Petrosani / Straja – Sarmizegetusa Regia(capitala Daciei) şi celelalte cinci cetăţi dacice (Cetatuia Costesti Blidaru, Capalna, Banita, Luncani-Piatra Rosie), care compun un complex de fortificatii istoric inclus în patrimoniul Unesco – Sarmizegetusa Ulpia Traiana (capitala Daciei romane);

4. Manastirea Prislop – Biserica Densus – Castelul Huniazilor – Cetatea deva – Rezervatia zimbri Hateg;

5. Baraj Valea de Pești – Lacul Câmpul lui Neag -parcul de aventura Retezat – Cheile Buții – Cascada Lazărul.

Date de contact:
Telefon: 0721 264 789
Email: winrogo@yahoo.com

 
Parcul de aventură Platoul Soarelui

În parcul de aventură Platoul Soarelui (lângă Complex turistic Platoul Soarelui) găsiți:
– leagăne
– pod mobil din lemn
– cățărare pe cauciucuri
– escaladă pe copaci
– mers în brațe pe inele
– plasă de cățărat din cauciuc
– popas cu izvor

Taxa intrare: 2 lei/persoana, gratuit pentru clienții Platoul Soarelui
Activitățile vor fi desfășurate sub supravegherea și îndrumarea unei persoane autorizate. Asiguram echipamentele de siguranță și protecție.
Informații la telefon: 0724. 887. 293 – Angela Huda

Date de contact:
Telefon: 0724 887 293
Email: office@platoulsoarelui.ro
Web: www.platoulsoarelui.ro

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detailate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro