Logo Regio Logo UE Fondul European Dezvoltare Regionala Logo Guvernul Romaniei Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Logo Instrumente Structurale 2007-2013

Căi de acces

Zona staţiunii turistice „Straja” se află în intravilanul municipiului Lupeni, în conformitate cu Planul Urbanistic General, aprobat şi avizat de Comisia Tehnică Locală şi Comisia Tehnică de Urbanism Judeţeană.

 Amplasamentul este situat la cca. 9 km de trupul principal al municipiului, pe drum auto, la o altitudine cuprinsă între 1350 m şi 1580 m, într-un cadru natural pitoresc, pe versantul nordic al Munţilor Vâlcan, dominat de vârful Straja (1868,00 m), ce străjuiesc împreună cu versantul sudic al Munţilor Retezat, Valea Jiului de Vest şi în detaliu localităţile Lupeni, Paroşeni şi Vulcan.

Accesul se face :

1) Cu ajutorul TELEGONDOLEI, pe un traseu cu o lungime de 2536 m, cu urcare din zona de agrement „Brăiţa”,  de la 750 m altitudine plecare până la 1350 m altitudine sosire (durata transportului cca. 7 minute)

!!! În sezonul de iarnă (decembrie-martie), telegondola funcționează zilnic*, între orele 09:00-16:30.

(* ÎN FIECARE ZI DE MARȚI, TELEGONDOLA ESTE OPRITĂ PENTRU EFECTUAREA REVIZIEI)

2) Auto, pe drumul DJ 664A, practicabil  tot timpul anului.

Accesul în regiune se face pe trei direcţii principale:

din Sud – prin Defileul Jiului, dinspre Târgu Jiu 

din Nord – prin DN 66, dinspre Simeria 

din Vest – prin Cheile Buţii, dinspre Herculane

Municipiul Lupeni se află la o distanță de 18 km faţă de Petroşani, 65 km de Târgu Jiu şi aproximativ 110 km de Deva. În acest context, la nivelul Municipiului Lupeni, drumul naţional DN 66 A face legătura cu drumul naţional DN 66 Târgu-Jiu – Petroşani cu acces dinspre sudul ţării, iar ruta Petroşani – Simeria facilitează accesul din nordul ţării.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detailate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro