Logo Regio Logo UE Fondul European Dezvoltare Regionala Logo Guvernul Romaniei Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Logo Instrumente Structurale 2007-2013

Competiții sportive

Competiții schi 2020

Cupa ,,Veteranilor”

Una dintre cele mai vechi competiții de schi din România, „Cupa Veteranilor” (aflată la a 48-a ediție) demonstrează an de an că schiul nu are limită de vârstă și adună un număr mare de schiori, veniți în stațiunea STRAJA din toată țara, sâmbătă, 16 MARTIE 2019.

Ineditul de la „Cupa Veteranilor” vine nu doar din faptul că vârsta celui mai tânăr concurent nu trebuie să fie sub 60 de ani, ci și din faptul că, pe lângă schiul alpin clasic, vor fi și probe de schi de tură, dar și de schi pe doage de butoi.

Cu această ocazie, Seniorii fac mișcare în aer liber, se distrează și își revăd vechi prieteni. La finalul concursului, participanții primesc diplome și premii.

Cupa ,,Piticii curajoși”

Duminică, 3 MARTIE 2019, ora 13, pe Pârtia PLATOUL SOARELUI din STRAJA are loc o competiție de schi destinată copiilor între 3 și 12 ani.

Înscrierile se fac în dimineața concursului, la recepția Școlii de Schi Platoul Soarelui (între orele 10-12).

Cupa ,,Comexim”

Cupa ,,COMEXIM” la schi are loc sâmbătă, 2 MARTIE 2019, ora 11, pe PÂRTIA SF. GHEORGHE (TELESCHI 4).
CATEGORII DE CONCURS:
1. 2016-2015-2014-2013
2. 2012-2011
3. 2010-2009-2008.
4.2007-2006-2005-2004.
5. 2003-2002-2001-2000.
6.1999 până la 1984.
7. 1983…1900

Înscrierile se fac în dimineața concursului, la Terasa Montana (între orele 9:30 – 11).

Cupa ,,Fischer”, ediția a II-a

În 23-24 februarie 2019, în stațiunea STRAJA, pe Platoul Soarelui, are loc a doua ediție a Cupei Fischer – o super competiție pentru toate categoriile de vârstă!
❗️Regulament și înscrieri —> https://www.fischerskishop.ro/cupa-fischer/

Cupa ,,Baloo”, ediția 2019

Cupa ,,Tabere Straja”, ediția 2019

Vineri, 8 februarie 2019, ora 10:00 are loc CUPA TABERE STRAJA pe Pârtia Constantinescu.
Înscrierile se fac la Recepția Școlii de Schi și Snowboard vineri, între orele 8:30 și 9:30.
Premierea are loc pe Terasa Montana la ora 15:30.

Sezonul de iarnă 2019

Competiții Mountain-Bike

Stațiunea montană STRAJA a fost asaltată de bicicliști în weekendul 13-14 octombrie 2018, când a avut loc cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Enduro,

competiție prin care au fost valorificate traseele de ciclism montan amenajate în stațiune.

Evenimentul a atras bikeri din întreaga țară, Straja dovedindu-se a fi un reper important pe harta competițiilor sportive montane din țară.

Este un câștig faptul că există și trasee de ciclism pe culmile muntoase din Straja, astfel fiind promovat și turismul în afara sezonului rece.

Stațiunea montană nu mai este dedicată doar practicării sporturilor de iarnă, ci devine un pol de atracție al turiștilor și în restul anului.

Cu mai mulți kilometri de trasee pentru bicicliști, Straja merită denumirea de “Ski & Bike Resort”.

                                     

Competiția STRAJA MTB ENDURO – 13-14 octombrie 2018 – se desfășoară pe 6 segmente de traseu care reprezintă 6 probe speciale.

Prima probă specială (PS 1) își are startul în zona Vf. Mutu și presupune parcurgerea unei poteci de aproximativ 1,3 km lungime, până la punctul de finish.

Urmează o zonă de push bike pentru a ajunge la startul PS 2, de unde se va străbate un nou traseu cu o lungime aproximativă de 2,5 km,care va aduce concurenții înapoi la Terasa Montana.

De aici, următoarele 4 probe speciale se desfășoară pe traseele Baloo și Lupilor, care vor fi împărțite în două.

Astfel, PS 3 începe de la cușca ursului Baloo și străbate prima jumătate a traseului Baloo, ce se întinde pe 1,9 km. De aici, concurenții vor ieși la drumul asfaltat (unde vor găsi un punct de alimentare) și vor pedala pe acesta până se vor întoarce la startul general.

În continuare, participanții se vor îndrepta spre PS 4, care se întinde pe prima jumătate a traseului Lupilor, pe o lungime de aproximativ 1,8 km.

Ulterior, se face retragerea la punctul de alimentare de la drumul asfaltat și trasferul spre PS 5, cu o distanță de parcurs de 1,2 km, mai precis, a doua jumătate a traseului Baloo.

Ajunși în zona de finish a acestui segment, concurenții vor ieși din nou la drumul asfaltat, pe care îl vor pedala până la punctul de alimentare, de unde vor fi îndreptați spre startul PS 6, a doua jumătate a traseului Lupilor, ce se desfășoară pe o distanță de 1,3 km.

Înscrieri —> http://mtbcup.ro/cupe-nationale/straja-enduro-2018/

Mai multe detalii despre concurs —> http://strajaenduro.bikeattack.ro/regulament/

TRANSYLVANIA  DOWNHILL – LONGBOARD

Între 25-29 iunie 2018, în stațiunea montană STRAJA se desfășoară o competiție internațională de LongBoard, la care participă 286 de concurenți din 32 de țări.


Iubitorii
acestui sport poartă echipamente ce le protejează capul, coatele, genunchii și gleznele și prind viteze amețitoare atunci când alunecă pe un traseu sinuos, cu multe curbe, folosindu-și plăcile asemănătoare cu skate-board-urile, dar ceva mai lungi și cu roți performante.

      

Deși au destule vânătăi și julituri, tinerii pasionați de LongBoard continuă să arate cã acesta este un sport ce merită practicat pentru frumusețea lui, pentru a simți adrenalina, pentru a respira aer curat și a admira peisaje montane deosebite.

Sezonul de iarnă 2017-2018

Fiecare an aduce în stațiunea montană STRAJA o avalanșă de competiții pentru iubitorii sporturilor de iarnă

și pentru cei ce vor să se bucure de stratul dens și proaspăt de nea.

       

                             

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detailate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro