Logo Regio Logo UE Fondul European Dezvoltare Regionala Logo Guvernul Romaniei Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Logo Instrumente Structurale 2007-2013

Schitul Straja

Schitul Straja

La Cabana Montana in anul 1996 s-a aprins intr-o seara lumina intr-o incapere, becul s-a ars, iar flama facuta de filament a imprimat pe sticla becului o cruce. Becul a fost spart de unul dintre turisti, insa la ceva timp al doilea incident de acest fel a avut loc, o alta cruce aparand pe un alt bec – acest bec poate fi vazut la schitul Straja.

Atunci barbatul s-a gandit sa ridice o cruce chiar in Straja si mai apoi un schit, in memoria eroilor neamului. De altfel, acum, pentru a marca intr-un fel istoria locului, cabanierii au amplasat un tun din Primul Război Mondial, acesta fiind si el o atractie pentru turisti. Din luna octombrie a anului 1996 de cand a fost ridicata Crucea si pana in prezent nici un turist nu si-a mai pierdut viata in zona.

Imediat dupa construirea crucii de catre E.M. Lupeni, initiatorul acestui proiect, Emil Parau, a hotarat impreuna cu Episcopia Aradului sa ridice un Schit langa Cruce care sa aduca piosenie locului.

Din anul 2006 intrarea in Schitul Straja se face printr-un tunel lung de 50 de metri pe peretii caruia este pictat in intregime Calendarul Bisericesc si scene din Vechiul si Noul Testament.

Program de vizitare: 24h/zi

Tarif de vizitare: gratuit

Aptitudini

Postat pe

noiembrie 2, 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 1 =

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detailate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro