Logo Regio Logo UE Fondul European Dezvoltare Regionala Logo Guvernul Romaniei Logo Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Logo Instrumente Structurale 2007-2013

Trasee de escaladă

CHEILE BUTA

Accesul se realizează dinspre Petroşani şi Tâegu Jiu pe DN 66, apoi pe DN 66 A, prin Lupeni şi Uricani. Pereţii de alpinism sunt situaţi în apropierea cabanei Cheile Buta, în sectorul de chei.

Cheile Butii

Cheile Butii

MUNTELE VÂLCAN

Este situat în nordul judeţului Hunedoara, la limita cu judeţul Alba. Masiv calcaros cu altitudine maximă de 1257 m, este situat în Munţii Metaliferi. Are statut de arie naturală protejată, fiind declarat şi sit Natura 2000.

Accesul spre pereţii de căţărare se realizează din Pasul Buces-Vulcan (725m) care este traversat de soseaua ce uneste orasele Abrud si Brad. Se află la depărtare de 65 km din Deva, 75 km din Alba Iulia, 140 km din Cluj Napoca si 180 km din Oradea.

Deoarece retragerea din trasee se realizează în multe prin rapel, este recomandată folosirea corzilor de 60m.

Pereţii calcaroşi prezintă în multe locuri verticalitate şi surplombe. Cel mai spectaculos este Peretele Corbilor. Înălţimea mare, până la 150 m a versantului, a făcut posibilă pitonarea unor trasee clasice de 5-7 lc.

muntele_valcan

MUNTELE VÂLCAN

 

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detailate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro